Vasaloppet

Flest segrar och mest kända är Nils Mora-Nisse Karlsson med så mycket som 9 segrar under 40- och 50-talet. Bieg Piastow Main.


Pressinbjudan Provak Vasaloppets Slutstracka Skidakning Sverige Nostalgia

15-03-2021 Register.

. Vasaloppet Nattvasan 45. Bieg Piastow Short CT. 01-09-2021 Register.

Numera är ca 15 av deltagarna kvinnor och åldern sträcker sig mellan 19 81. Tidningen Dagens Nyheter sponsrade tävlingen med 1 000 kronor och med den ekonomin säkrades att det skulle gå att genomföra Vasaloppet den 19 mars 1922. 50 km CT.

45 km FT. Först och fortfarande yngst bland männen var Ernst Alm 22 år gammal när det begav sig. För att Vasaloppet ska kunna fortsätta att vara en motor för motion och hälsa även i coronatider öppnar vi upp vår 90 kilometer långa Vasaloppsarena mellan Sälen och Mora som en anläggning.

Vasaloppet är det äldsta långloppet i världen samt en av de största sett till antalet deltagare. Idén till tävlingen offentliggjordes i Westmanlands Läns Tidning den 10 februari 1922 av Anders Pers från Mora. Vasaloppet är 90 km långt och i snitt tappar varje åkare 3 kg av sin kroppsvikt under resans gång.

Med en rad försiktighetsåtgärder erbjuds alla att utifrån rådande riktlinjer i samhället komma och genomföra Vasaåket här på platsVasaåket 2021 har fyra distanser 10 30.


Dalalven Fran Fjall Till Fjard Fotograf Mikael Svensson


Vasaloppet The Biggest Ski Race No One S Ever Heard Of Ski Racing Cross Country Skiing Skiing


Worlds Greatest Ski Contest Vasaloppet Vasaloppet Bilder


Pin On Allt Svenskt


Vasaloppet Sweden Travel Tourist Attraction Tourist


1963 Vasaloppet Nordic Stamp Sweden


Pin Pa Race Places


Vasaloppet Vid Malgangen I Mora Bilresa Sverige Europa


Pin Pa Sverige

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel